Eergisteren een mail gekregen met de vraag of we vandaag kwamen schilderen op een opendeurdag voor de jeugd op de academie. Efkes angst want ik had mijn boel nog niet bij elkaar gezet en door de omstandigheden al twee maanden nauwelijks een potlood of penseel in mijn handen gehad. Dus afgelopen twee dagen materiaal bijeengezocht en gecontroleerd, laatste bladzijden van mijn schetsboekje volgezet met oa een eekhoorn.

 

Geen eekhoorn, maar doedel van iets van de Sixtijnse kapel, wel niet in melkschuim

Ik heb verder mijn verftubes weer opengedraaid, wat correcties gedaan aan schilderijen die eindelijk droog waren, de opzet van de engel van juni ge-onderschilderd.

 

Ik ben tegelijk ook aan het experimenteren gegaan met veilige reinigingsmiddelen en olieën. Maar dan kom je wel eens op YouTube uit en dan raak je alleen maar ontmoedigd door van die speedpainters die fotorealistische tekeningen maken met een bic of een stukske hout dat ze langs de kant van de weg gevonden hebben. Of de Sixtijnse kapel naschilderen in melkschuim op een koffie in de Starbucks of zo. En nog ontmoedigender als het dan kleuters van vier zijn of zo. Arggh.

Deze voormiddag hebben we dus op het binnenplein van de academie geschilderd. Het weer was goed en daarom hadden ze besloten er nog eens een ‘Place du Tertre’ van te maken. Grote kunst hebben we niet geproduceerd maar het was wel dikke fun en er was veel volk. Ik heb er helaas geen foto’s van.

WIP: De engel.  Ziet er om een of andere reden wel meer Mexicaans dan Italiaans uit, maar soit.