Kunstroute, alles wel beschouwd

Werken van Bert Dewil (boven en links) en Ans Hauben (rechts)

Enkele lukrake sfeerbeelden van de paar plekjes die ik bezocht heb tijdens de kunstroute. Het moest allemaal erg snel gaan en ik heb nauwelijks de tijd gehad om iets te bekijken. Jammer want er waren heel wat verborgen hoekjes waarvan de deuren meestal gesloten zijn. Ik heb spijtig genoeg ook geen enkele performance kunnen bijwonen.

Garage Stockmans, een overwoekerde ruïne met donkere kamertjes, was de meest getipte locatie door andere bezoekers, een must see dus, vooral voor de foto’s van Lotte Hendrickx, waar ik geen foto van heb (o ironie) want die hingen in een piepkleine ruimte waar met geen mogelijkheid binnen te komen was op het moment van mijn bezoek.

Video van Gillian Gurny (denk ik toch adhv het plan)

Installatie en schilderij (door verscheidene kunstenaars) in een andere garage

Diverse vormen van kunst in de parochiezaal, begeleid door het aroma van verschaald bier en muffe kleren.

David Dodukalo doet rare dingen met dieren

Allerlei werk van kunstgroep 10Vizies (nota: ik kan me vergissen, ik ga voort op de folder) die ter plaatse aan het werk waren onder het al dan niet goedkeurend oog van een dode Jezus 

Dit leuke varkentje was mijn favoriet van het weinige dat ik gezien heb. Geen idee van wie dit is helaas, foldertje is niet zo duidelijk.

Foto’s en installatie met ondergoed, ben niet zeker van wie

De ontplofte potten van Machteld Lambeets

Nee, geen gekke hoed maar papierkunst van Jean Decoster

De pop-up bar. Een bar is altijd de beste plek om rond te hangen op gelijk welk evenement. 

Het was een geslaagd evenement, ook dank zij het mooie weer van die dag. We hoorden wel voortdurend mensen klagen dat vanwege het grote aantal deelnemers en locaties het allemaal te veel was om op die enkele uren tijd te bekijken. Ook waren imho sommige locaties niet goed toegankelijk voor mensen die slecht te been zijn en/of rollend materieel bij zich hadden. Ik ben getuige geweest van een aantal woeste gevechten met kinderwagens. Onze locatie had als nadeel dat het ook een winkel is en veel bezoekers vooral oog hadden voor de mooie luchters (wat natuurlijk ook een beetje de bedoeling was van de eigenaars natuurlijk, can’t blame them).

Conclusie: bij het opstellen de dag voordien kwam ik tot de vaststelling dat mijn amateurschilderijtjes helemaal niet pasten bij de rest van de toch wel serieuze kunst op onze locatie en dat dit evenement te vroeg kwam. Bovendien ben ik in wezen een demofobische heremiet (niet verwarren met een demonische hermafrodiet) en ik ben op het moment zelf dus ver uit de buurt van mijn eigen werken gebleven. Gelukkig was daar ook geen plaats voor en de vloer was een beetje dodgy.

Mocht de gelegenheid zich voordoen, doe ik dan nog mee met een gelijkaardig evenement? Niet in de nabije toekomst in elk geval.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *