Varkentje wassen

Wekelijkse update. (Als het lukt, want de site is een beetje onwillig de laatste dagen en ik weet niet of het aan de hosting ligt of aan  de wifi.)

Gedaan:

Familiefeest overleefd. Schetsboek in orde gezet en er verder in gewerkt, vooral experimenten in stripstijl.

Doek met varkentje aan de kant gezet na de recentste laag verf want het wil niet drogen. De watergebaseerde olieverf laat zich blijkbaar niet makkelijk overschilderen. Ik ga nu verder werken aan drie andere al begonnen doeken die allemaal een gelijkaardig kleurenpalet hebben. Dat werkt makkelijker en de verf op het palet  (eigenlijk een stuk glas) heeft dan minder kans op te drogen tussen de lagen door, ook omdat ik met de gewone verf verderga.

Volgende week is het Bourgondische bloempottenhaarstudieweek (zie eerdere berichten). Ik heb van overal  materiaal bijeengezocht/geleend/gebedeld. Het is een hele stapel geworden die nu op de hoek van mijn werktafel ligt.

 

De portretten waarop ik me wil baseren hangen in Duitsland volgens tinternet dus die kan ik niet snel even gaan bekijken. Ik ga op hout schilderen zoals toen gangbaar was, denk ik. Er liggen nog ergens geprepareerde panelen klaar. Overschotjes van de HdH’s vele door YouTube-geïnspireerde knutselprojecten.

****

 

2 thoughts on “Varkentje wassen

    1. Ja, het is heeeeeeel lang geleden en de laatste keer was er geen tijd meer en het was ook belachelijk druk. Waarschijnlijk eerst naar Antoine in Brussel, daar is meestal geen kat :/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.