Virtueel toerisme

Gewoon een snelle update in hectische tijden.

Schilderen: vooral academieopdrachten  op het moment: een portret, een interieur, een landschap afgwerkt.

Boeken lezen tussendoor:

De Barbara Cartland is uit. Zo slecht dat het weer goed is.

Eindelijk weer aan de revisie van Azoth begonnen. Het was handiger geweest als ik deze twee  oude boekjes over de Mont St. Michel al ter inzage had gehad toen ik de eerste versie van Azoth neerpende in de gebruikelijke NaNoWriMo mayhem maar ze komen bij de revisie ook goed van pas.

Verder ben ik na de biografieën over Velazquez uit de bib  deze biografie over Bruegel aan het lezen die rondslingerde in het ouderlijk huis. Veel interessante weetjes, geen idee over alles klopt maar dat mag de pret niet drukken.  Dik boek dus nog niet uit.

Series/film:

Gisteren naar Jupiter Ascending gekeken, de meest weirde slechte film die ik tot nu toe gezien heb.  1/5, vooral voor de visuele aspecten.

Twee afleveringen van Lucifereen soort Castle meets Supernatural. Ieder zijn meug maar niet de mijne. Misschien moet het nog echt vertrekken. 2/5

Een aflevering van de serie TroyOok al afgrijselijk.  0/5.

Misschien ben ik gewoon een erg moeilijke klant, ha ha ha.

See you lators, alligators.

 

2 thoughts on “Virtueel toerisme

  1. Ik heb het boek “de firma Brueghel” onlangs doorgenomen (ik heb die thuis dus dat maakt het wat relaxer). Interessant om zien hoe wij – door de tijd – “Breughel” (ofte Bruegel, Breugel, Brueghel, Breughel,…) als 1 in het beste geval 2 personen (vader en zoon) zien.
    De frima Brueghel werpt een heel ander beeld op de manier waarop het atelier Brueghel werkte en hoe vader en zonen een bedrijf opzetten met veel succes. Het legt meteen ook uit hoe het komt dat er zoveel schilderijen zijn want met zulke details vraagt dat tot wel enorm veel tijd in productie.

    https://www.bol.com/nl/p/de-firma-brueghel/1001004001457797/?country=BE

    1. Oei, dit zat verstopt in de spam in mijn inbox blijkbaar en ik had al een poos niet meer ingelogd op de site. Bedankt voor de tip. Ik ben nu ook het verslag van Dürers reis door de Nederlanden aan het lezen. Het is interessant om te lezen hoe ze in die tijd hun zaken leidden. En ook hoe ze reisden en hun kunst ruilden, verkochten en vervoerden, lang voor bol.com en en Visa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.