Zadelpijn (taking a break)

Alexander the Great taming Boukefalos

Ik kruip een poosje uit het zadel, figuurlijk gesproken dan. Ik kan namelijk geen paardrijden.

De komende maand(en) hebben we een paar nieuwe projecten die veel tijd in beslag zullen nemen,  de lessen aan de academie gaan nog altijd verder en er liggen al heel lang een stapel kostuum- en propprojecten en kunstprojecten klaar. Ik weet nog niet of ik aan NaNoWriMo ga meedoen. Ik zit in Azoth namelijk nog altijd ergens op de Mont St Michel, dat boek moet dringend af.  En dan is er nog al de rest. Ik zal niet veel tijd hebben om de blog regelmatig te updaten en bovendien heb ik geen idee wat ik er precies mee wilde bereiken, buiten een hoop onzin neerschrijven dan.  Ik heb de site vooral opgezet als portfolio en al die zijprojecten horen hier eigenlijk niet thuis. De energie die ik erin stop is niet meer gelijk aan het plezier dat ik er uithaal. Het was wel leuk maarre…. enzovoort.

Ik blijf waarschijnlijk nog een hele poos in Bourgondië rondhangen want ik heb het idee dat ik nog maar een  stukje van de oppervlakte heb weggeschraapt. En voor de rest hard werken aan de vaardigheden.

***

Update 17.10.18 (gisteren wat aanmeldproblemen op mijn site): Nu de lokale bib weer open is heb ik daar drie tamelijk grote zware boeken opgepikt:

Ik heb ze al snel even doorbladerd.

Het boek over van der Weyden is vooral interessant omdat ik zelf alleen een kleine catalogus heb en voor de rest verspreide portretten in andere schilderboeken. Er staan ook een paar goede details van schilderijen in. Het portret van Antoine staat er groot in, maar is net als het origineel erg donker. Het gezicht hebben ze wat kunstmatig opgelicht, denk ik. Het heeft een rare kleur.

Het boek over Karel de Stoute is interessant omdat er een hoop harnassen, zwaarden, gulden vlieskettingen en andere parafernalia  in afgebeeld staan die je ergens anders meestal niet terugvindt. Handig als referentiemateriaal.

De Bourgondische vorsten 1315-1530 is op het eerste gezicht niet zo’n geweldig boek (ik kwam meteen al een paar – volgens mij – fouten tegen maar er staat een echt hele goeie close-up van Karels portret in, de beste die ik voorlopig al ben tegengekomen. Werkt iets makkelijker dan van een scherm.

Het tapijt is niet Bourgondisch maar ligt toevallig onder de boeken.

***

De pagina’s van het vaste menu bovenaan blijf ik sowieso nog wel updaten wanneer er tijd is.  In de rechterkolom bovenaan kun je zien welke pagina’s ik het laatst heb bijgewerkt.

Verder post ik waarschijnlijk af en toe iets op mijn andere website (de Chickensite) . Meer dan een gek of interessant prentje en een lijntje info is dat niet, dat vraagt ook niet veel energie.

Zijn er nog vragen? Nee?

Goed, zo. Bedankt en tot ziens in elk geval.

2 thoughts on “Zadelpijn (taking a break)

    1. Hoi, bedankt voor de reactie. Ja, natuurlijk is pauze nodig, als eb en vloed is het. Anders komt er kortsluiting, denk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.