Entrance of the minshuku at Ohara

Sinds woensdagavond terug uit Japan., vandaag heeft de jetlag mokerhard toegeslagen, maar soit.

De man des huizes nam deel aan een sportstage in Japan en we hadden besloten er achteraf een rondreis aan vast te plakken., samen met mijn broer.  Mdh was al vaak in Japan geweest maar was tot nu nooit verder geraakt dan de straten rond het kantoor in Tokio. Ik was nog nooit in Azië geweest.

De reis hadden we in handen gegeven van een reisbureau die de logies en het vervoer geregeld hebben en alles is perfect verlopen hoewel het er lang heeft naar uitgezien dat we niet zouden kunnen vertrekken door de voorafgaande perikelen. Tijd om te tekenen of te schilderen heb ik niet gehad , dus ik beperk me tot enkele reeksen sfeerfoto’s (waar geen duimen op stonden of niet bewogen waren).

Onze eerste stop na aankomst was Ohara, een rustig plaatsje een half uur met een busje van Osaka vandaan waar we mdh zouden treffen die al een week eerder vertrokken was naar Okinawa voor zijn sportding. Ohara deed me denken aan een Ardens dorp, maar wel twee keer zo warm en vochtig en met de luidste krekels die ik ooit gehoord heb. We verbleven er in een minshuku, een traditioneel hotel waar je op een futon slaapt en een Japans diner en ontbijt krijgt.

Noisy critters

µ

Instructions for the bedding at the minshuku

Another dead bug

Ohara’s main attraction, the Sanzenin shrine and garden.

Plenty of figurines and statues around.

Dinner looked like this:

I could handle the chopsticks during breakfast, not sure about the raw egg and the cold tofu, though…