Gates at the Fushimi Inari shrine

Uit de lijst met opties om te bezoeken in de streek rond Kyoto kozen we het Fushimi Inari Shrine en een daguitstap naar Nara.

Het Fushimi Inari Shrine schijnt een belangrijke tempel te zijn en dat merkten we dan ook snel aan de drukte . Je waant je een beetje in Scherpenheuvel met al de winkeltjes met beeldjes en gelijkaardige prullaria in de straatjes die naar de tempel leiden. Inari, de rijstgod, is wel een leuke god want zijn boodschappers zijn vossen en de tempel staat dan ook vol guitige vosjes. De tempel is ook bekend omwille van de vele poorten, die knaloranje en zwart geschilderd zijn en van ver te zien. De plek is ontzettend populair maar het was die dag erg warm en naarmate je hoger klimt via de trappen onder de poorten wordt het ook een stuk rustiger. De dranken in de drankautomaat stijgen evenredig naargelang het vocht dat je hebt uitgezweet. Be prepared.

Ik pretendeer niet een volledig toeristisch verslag te maken, maar wil gewoon wat beelden te tonen die ik zelf interessant vond.

Lucky cats. You see them everywhere, contrary to real cats which we didn’t see a lot. There is a difference in meaning depending on which paw is beckoning. Left is for money and good luck, right for inviting customers. At least that’s what the explanation in one of the shop windows said. Becking in Japan is done by stretching your arm, hand palm down and make a kind of scratching movement with your fingers.

One of the many, many foxes at the entrance

Not a fox. 

Next up: Nara